Z Lisabonu, krajem Alentejo za vínem a na pobřeží Algarve

0
Lisabon Lisabon - Belémská věž Lisabon - Jeronýmský klášter Lisabonská katedrála Lisabonská tramvaj

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Portugalsko / Alentejo
V nabídce od: 02.10.2013
Kód zájezdu: 341554

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Tentokráte spolu vyrazíme za poznáním Portugalska trochu jinak, jak jej známe. Podíváme se do starobylé Évory, ochutnáme regionální červená vína kraje Alentejo a podíváme se, jak je vyrábí. Projedeme se horskou krajinou za malebnými horskými městy. Samozřejměže dojedem až na Portugalskou Rivieru - pobřeží Algarve, abychom mohli obdivovat barevné scenérie příkrých rudých útesů shlížejících se ve vodách Atlantiku. Projedeme pobřeží přes města Tavira, Faro, Albufeira, Lagos a Sagres až k bájnému “konci světa” mysu Cabo Sao Vicente. A na konec se odměníme návštěvou největšího oceanária Evropy v Lisabonu.

Évora - Redondo – Herdade de Esporao - Estremoz - Mértola – Lagos - Sagres - Cabo Sao Vicente – Faro – Tavira – Alcácer do Sal – moderní Lisabon (výstaviště Expo, Oceanárium)


Ubytování: hotel ***
Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Strava: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lisabonu , odjezd na ubytování v okolí města Évora .

2. den: Snídaně. Évora - prohlídka města, ktreré bylo s ohledem na velmi zachovalé centrum starého města, téměř úplně dochované městské opevnění a velký počet památek pocházejících z různých historických dob, zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Navštívíme celé Staré město s katedrálou, římský Dianin chrám, klášter Dos Lóios, městské paláce Vasco da Gamy, vévody z Basty, kostel Sv. Františka, náměstí Geraldo, budovy University. Odjezd do Redonda, kde navštívíme Museu Regional do Vinho a budeme pokračovat k prohlídce vinic Herdade de Esporao s ochutnávkou místních, zejména červených vín, prohlédneme si velmi pěkné městečko Estremoz, celé postavené z mramoru, včetně kostelů, hradu, malebných uliček a náměstí. Návrat na ubytování, večeře.

3. den: Po snídani budeme pokračovat krajem Alentejo k prohlídce nádherného historického opevněného města Mértola skrytého v horách nad soutokem řek Guadiana a Ribeira de Oeiras. Prohlédneme si hrad, městské hradby, paláce a kostel Igreja Matriz, původně vystavěný jako mešita. Po prohlídce města budeme pokračovat již k pobřeží Atlantického oceánu, do provincie Algarve , ubytování v hotelu v okolí Albufeiry , večeře.

4. den: Snídaně. Celodenní výlet do Lagos a Sagres a mys Cabo Sao Vicente. Přímořské město Lagos je spojené s historií prvních zámořských objevů. Uvidíme moderní přístav, náměstí, kde se konal první trh s otroky, pevnost Fortelaza da Ponta da Bandeira a další památky. Stará část města je obklopená zachovanými hradbami ze 16. století. Lagos nabízí několik nádherných vyhlídek – z Ponte da Piedade je vidět záliv s krásnými pískovými plážemi a pohořím Monchique. Nedaleko se nachází známý mys Cabo de Sao Vicente (60 m vysoké útesy) – nejznámější mys v Evropě nazývaný též „konec světa“. Město Sagres se rozkládá v zálivu, v překrásné scenérii rozlehlých pláží, mohutných útesů o které se rozbíjejí bouřlivé vlny Atlantického oceánu. V městečku je zajímavý malebný přístav, velmi pěkné náměstí Praca da República, škola portugalských námořníků z 15. století, nebo pevnost Fortaleza de Sagres z 15. století. Návrat na ubytování, večeře.

5. den: Snídaně. Celodenní výlet do Fara a Taviry . Hlavní město provincie Algarve Faro má jako každé správné portugalské město své Cidade Velha (Staré město), ve kterém se nachází většina památek Fara, mimo jiné katedrála Sé z roku 1251, která stojí na místě původního římského chrámu, přestavěného později na vizigótskou katedrálu a později maurskou mešitu, Biskupský palác s červenou střechou a azulejos (ručně malovanými kachlíky), zajímavé jsou i městské kostely Sao Pedro, Sao Francisco nebo Nossa Senhora de Carmo. Pokračujeme do Taviry, města s bohatou historií, které nabylo největšího významu jako přístav v době zámořských objevů. Obdivovat budeme Ponte Romano - most se sedmi oblouky, který nepochází z římského období, ale své jméno získal proto, že spojoval římskou silnici s Tavirou. Významnou dominantou je Castelo, na místě dnešního hradu stálo opevnění možná již v neolitu. Stavba byla v 8. století přestavěna Féničany a později Maury. Konečnou podobu dostal Castelo v 17. století. Ze zrekonstruované osmiboké věže je hezký výhled na Taviru. Zbytky hradu obklopuje malá zahrada. Zajímavé jsou městské kostely Misericórdia, Santa María do Castelo, Santiago a věž Tavira. Po celé cestě po pobřeží budeme moci obdivovat krásu a barvitou malebnost vysokých úseků tzv. Portugalské Riviery. Návrat na ubytování, večeře.

6. den: Snídaně, individuální volno, odpočinek u moře, večeře.

7. den: Snídaně, odjezd do Lisabonu , po cestě si prohlédneme město Alcácer do Sal, jedno z nejstarších měst Portugalska, založené již před rokem 1000 Féničany, malebné město se rozkládá na břehu řeky Sado, ubytování v okolí Lisabonu, večeře.

8. den: Snídaně. Odjezd do Lisabonu, návštěva největšího akvária Evropy, v němž můžete pozorovat faunu a flóru všech světových oceánů. Uvidíte podmořský život ve dvou patrech z rozměrných ochozů obepínajících tuto obrovskou prosklenou nádrž. To vše doplňují menší bazénky a akváriii. Můžete spatřit na 25 tisíc exemplářů z více než 200 druhů živočichů včetně velkých žraloků, rejnoků. Oceanárium leží na břehu, v místech, kde se řeka Tejo rozlévá do velké zátoky. Právě tady je moderní část města, kde vládne současná architektura, je tu velké obchodní centrum, pavilón pro pořádání veletrhů, sportovně-kulturní hala ve tvaru létajícího talíře… Před třinácti lety se zde konala světová výstava EXPO. Odjezd na letiště, odlet do ČR.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 05.03.2018)